Tilaustyöt?

Teen tilauksesta tauluja hevosista, muista eläimistä ja ihmisistä. Käytössäni on paljon erilaisia työvälineitä ja -tapoja, joista voit valita itse mieleisesi.

Kun tilaat minulta taulun, sovimme ensin tarkemmin taulun koon, työtavan, mallikuvan ja hinnan. Sen jälkeen työsi päätyy todennäköisesti jonoon, sillä minulla on usein paljon muitakin töitä, joista osa on työn alla ja osa jonossa. Teen aina muutamaa työtä kerrallaan (sen verran, kuin itsestäni hyvältä tuntuu) ja loput työt ovat jonossa tilausjärjestyksessä. Uusi työ jonosta päätyy tehtäväksi kun joku tekeillä olevista töistä valmistuu. Yritän parhaani mukaan arvioida sinulle, milloin tulen pääsemään jonossa työsi kohdalle, mutta näitä on välillä tosi vaikea arvioida – joten jos aika ylittyy tai alittuu, niin ethän pahoita mieltäsi. Joskus olen pidempiä aikoja kipeänä tai elämässäni tapahtuu jotakin odottamatonta – toisinaan myös joku työ saattaa vaatia kauemmin kuin olin odottanut sen vaativan. Jos sinulla on Facebook, suosittelen, että käyt tykkäämään FB-sivuistani, sillä laitan yleensä sitä kautta ilmoituksen, jos olen sairastellut pidempään tms. Ja tietenkin näet myös kuvia töistäni ja muuta taiteeseeni liittyvää!

Kun pääsen aloittamaan työsi, teen ensin siitä luonnoksen. Luonnos on lähinnä mallin ääriviivoja ja muita tärkeitä elementtejä jotka hahmottelen lyijärillä tms. oikean kokoiselle paperille. Luonnoksesta näet että mittasuhteet ovat kohdillaan ja hahmotat ehkä paremmin miltä työ tulee näyttämään. Jos hyväksyt luonnoksen, pyydän sinulta 50% työn hinnasta tässä vaiheessa. Tätä summaa en palauta, mikäli tilaus peruuntuu vielä myöhemmin asiakkaan toimesta. Tällä summalla varmistan, että mikäli en jostain syystä enää saa sinuun yhteyttä tai päätätkin perua tilauksen, on materiaaleja ja työhön kulunutta aikaa korvattu edes jonkun verran. Huomaathan, että muutoksia työhön voidaan tehdä matkan varrella aina kunnes olet tyytyväinen! Isoista muutoksista eläimen tms. asennossa tulee keskustella jo luonnosvaiheessa, väreihin ja pieniin yksityiskohtiin voi työvälineiden sallimissa rajoissa vaikuttaa myöhemminkin. Hyväksytän aina lopullisen työn sinulla ennen kuin joudut maksamaan loppuosan työn hinnasta – todennäköisesti saat myös matkan varrella vaihekuvia työstäsi, ellei se ole todella pienikokoinen.

Lopullinen hinta ja mahdolliset postikulut tulevat maksettavaksi kun työ on valmis ja olet hyväksynyt sen – kuitenkin siis ennen kuin postitan tai luovutan työn eteenpäin. Postikuluja ei tarvitse maksaa, mikäli pääset hakemaan työn Lohjalta. Lähetän työt yleensä postivakuutettuina lähetyksinä, mikäli vain mahdollista. Tämä takaa sen, että posti korvaa, mikäli työlle tapahtuu jotakin postituksen aikana. Postivakuutettuna lähetyksenä lähettäminen on kalliimpaa, mutta muuten en voi olla vastuussa, mikäli työlle tapahtuu postikuljetuksen aikana jotakin. Tavallisesti postivakuutettu lähetys maksaa Suomeen noin 30 euroa.

MALLIKUVA

Tarvitsen tauluun malliksi riittävän ison ja hyvälaatuisen kuvan, jotta lopputulos olisi onnistunut. Mallikuva ei mielellään saisi olla pieni, pikselöitynyt, heilahtanut tai muutenkaan huonolaatuinen. Jos riittävän hyvää mallikuvaa ei löydy, saatan joutua kieltäytymään tilauksesta. Parhaimmillaan mallikuvassa on hyvä valotus, tarkat yksityiskohdat ja eläin/ihminen on siinä hyvässä asennossa, luonnollisen näköisenä. Yleensä parhaimman kuvanlaadun saat, kun kuvaat eläimen/ihmisen ulkona luonnonvalossa.

Tässä on esimerkki hyvästä mallikuvasta:

Tässä on esimerkki huonosta mallikuvasta:

HINNASTO 

(Hinnat pyöristetään lähimpään viiteen euroon)

LYIJYKYNÄ JA HIILI

  

(Yllä lyijykynä, alla hiilityö)

Hinta 0,11 € per neliösenttimetri

Esimerkkejä:

  • A5 35 €
  • A4 70 €
  • A3 135 €

 

PASTELLI JA VÄRIKYNÄ


(Pastelli)

(Värikynä)

Hinta 0,13€ per neliösenttimetri

Esimerkkejä:

  • A5 40 €
  • A4 80 €
  • A3 160 €
  • 30 x 40 cm 155 €

 

MAALAUS


(Öljyväri)

(Akryyli)


(Vesiväri)

(Vesivärikynä)

Huom! Öljy- ja akryylitöiden mitat kannattaa valita standardikokoisina (vaihtelee n. 5-1 cm:n välein), jos tarkoituksena on kehystyttää työ puukehikkoon (perinteiseen tapaan). Teen ja lähetän työt pingoittamattomalla kankaalla, kehystäjä voi kuitenkin pingoittaa kankaan kehyksiin. Jätän tätä varten ylimääräistä kangasta työn reunoille.

Akvarellimaalaukset tehdään esimerkiksi A-koissa (A4, A3 jne.) vesiväripaperille. Myös muita kokoja on saatavilla.

Hinta 0,16€ per neliösenttimetri

Esimerkkejä:

  • A4 100 €
  • A3 200 €
  • 30 x 40 cm 190 €