Tarinoita Suomenhevosesta -taidenäyttely 2022

Suomenhevonen, kansallisaarteemme, on yksi lempihevosroduistani. Kesällä 2021 sain idean alkaa rakentamaan suomenhevosaiheista taidenäyttelyä. Kysyin suomenhevosihmisiltä Facebookissa, olisivatko he kiinnostuneita tällaisesta näyttelystä ja saamani kannustus on ollut aivan uskomatonta! Aloin yhdessä suomenhevosten omistajien kanssa rakentamaan taidenäyttelyä, jonka nimesin ”Tarinoita Suomenhevosesta”. Näyttelyn ideana on, että tekemieni piirrosten ja maalausten ohessa on hevosten omistajien kertomukset hevosistaan ja hevosten perustiedot.

Näyttely starttaa toukokuun 16. päivä 2022 Korpelan Torpalta Orivedeltä, jossa se saa olla esillä kolme viikkoa, eli 5.6.2022 asti. Tämän jälkeen juhannuksena suuntaamme Nordic King -ravikilpailuihin PowerParkin raviradalle Härmään. Nordic King -ravien jälkeen lähdemme Kuhmoisiin 30.6 alkaen (siellä näyttely on nuorisoseuraintalolla) ja näyttely on Kuhmoisissa n. 2-3 vko tarkempi lopetusajankohta selviää myöhemmin. Kuhmoisten jälkeen 28.7 suunnataan Ypäjällä, jossa näyttely linkittyy Kuninkuusraveista aina Suomenratsujen Kuninkaallisiin asti elo-syyskuun vaihteessa; näyttely päätetään syksyllä Pohjoismaiden Mestaruus -raveihin Turun raviradalle (tarkempi ajankohta tulee tiedoksi myöhemmin).

Tarinoita Suomenhevosesta -taidenäyttely edustaa sitä, kuinka monipuolinen rotu tämä kansallisaarteemme oikein onkaan. Näyttelyyn on kutsuttu malliksi kaikenlaisia suomenhevosia; tätiratsuja, ruusukehaita, ravureita, ratsuja, pienhevosia, työhevosia, siitoshevosia… Varsoja, nuoria, keski-ikäisiä, eläkeläisiä… Sateenkaarisillan ylittäneitä. Jokainen näistä hevosista on tärkeä ja rakas. Jokainen on ainutlaatuinen. Tällainen on meidän rotumme, suomenhevonen.

Linkkejä näyttelyyn liittyviin asioihin:

  1. Lista näyttelytöistä, hinnat ja lisätietoa
  2. Taulujen hoito- ja ripustusohjeet
  3. Yhteydenotto


Tässä pari esimerkkiä näyttelyn töistä:

Vili Veikeä
Kesäyön Taika