Taulun ripustaminen ja muut ohjeet

PASTELLI- ja HIILITYÖT: Huom! Ethän kosketa työn kuvapintaa, sillä saatat levittää väriä. Pyri välttämään työn turhaa käsittelyä ennen kuin työ on kehystetty. Kehystyksessä otettava huomioon, että työ tarvitsee paksun paspis- eli reunuspahvin, jottei työn pinta kosketa kehyksen lasia / pleksiä. Suosittelen käyttämään ammattitaitoista kehystämöä. (Näyttelytyöt kannattaa kehystää uudestaan mikäli mahdollista, näyttelyyn oli pakko valita suhteellisen edullinen kehys ja sen mukana tullut paspis, ettei kustannukset nousseet liian suuriksi).

VESIVÄRIMAALAUKSET: Vesivärimaalaukset ovat herkkiä kosteudelle. Käsittele vain kuivin käsin!

YLEISIÄ OHJEITA: Ripusta alkuperäinen taideteos aina sellaiseen paikkaan, jossa aurinko ei pääse porottamaan suoraan kohti teosta. Käytän mahdollisimman hyviä ja valonkestäviä materiaaleja (jotkut työvälineet reagoivat helpommin UV-säteilyyn kuin toiset), mutta silti suora auringonvalo saattaa pitkässä juoksussa haalistaa tai muuttaa työn pigmenttejä.

Työ kannattaa säilyttää hyvin käärittynä ja tuettuna ennen kehystystä (poislukien puukehikkoon pingoitetut kankaalle tehdyt maalaukset – niissä on ”kehys” jo itsessään, eikä niitä ole pakko erikseen kehystää). Vältä turhaa koskettelua ja kosteutta.