Minusta

Hei ja tervetuloa kotisivuilleni! Olen Laura Heinonen, syntynyt vuonna 1992, kotoisin Lohjalta. Aloitin taiteilemisen jo hyvin varhain, oikeastaan heti kun kynä pysyi kädessä. Olen aina rakastanut eläimiä, etenkin hevosia, ja nämä toimivatkin usein inspiraationa taiteelleni. Eläinten lisäksi olen erityisen kiinnostunut väreistä ja taiteessani onkin usein vahvasti esillä koko sateenkaaren kirjo, vaikkakin pysytään realismin rajoissa. Hevosen turkkikin loistaa kaikkia ympäristön värejä, jolloin ruskea hevonen ei näytä vain ruskealta, vaan sen turkissa saattaa nähdä vihreää, sinistä, punaista… Ihan mitä tahansa! Taiteilijana voin korostaa ja nähdä näitä vielä paremmin ja se onkin tässä kaikkein parasta!

Aloitin yrittäjänurani vuonna 2016 tekemällä tilaustöitä. Pari vuotta myöhemmin jouduin pitkäaikaisen sairauteni takia pitämään pitkän tauon tilaustöiden tekemisestä. Paremman vaiheen myötä aloitin kuitenkin tilaustöiden tekemisen uudestaan.

Mainitsinkin jo sairaudestani, mutta oikeastaan niitä on kaksi. Toinen on vaikuttanut syvästi kehitykseeni taiteilijana, toinen on uudempi tulokas. Nilkkani ovat nimittäin alakouluikäisestä asti olleet kovin huonossa kunnossa ja niitä on yritetty korjata useilla leikkauksilla. Välillä olen ollut vallan pyörätuolissa, välillä pystynyt kävelemään enemmän ja vähemmän ja nykytilanne nyt on sinällään kohtalainen, koska pystyn arjessa pärjäämään omilla jaloillani. Nuorempana en kuitenkaan päässyt menemään ja tekemään niin kuin toiset ikätoverini – ja näin päädyin  viettämään paljon aikaa sisällä oman työpöytäni ääressä. Ja mitäkö sitten tein? No piirsin ja maalasin tietenkin! Ilman noita tunteja ja tunteja ja tunteja piirrosteni ja maalausteni parissa en olisi tässä ja olen siitä kiitollinen. Vaikka elämäni ei ole ollut helppoa, minua kiusattiin koko kouluikäni ja olen ollut ajoittain tosi huonossa kunnossa, on minulla aina ollut taide ja se on kantanut minut läpi monesta asiasta. Taiteeni tuleekin suoraan sydämestäni ja olen käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa päästäkseni tähän pisteeseen.

Olen nyt jo joitakin kausia vetänyt Lohjan seudun mielenterveysseuran kautta taideryhmää, joka on avoin kaikille ja täysin maksuton. Ryhmässä harjoittelemme perusasioita, luomme yhdessä ja pidämme hauskaa ilman sen kummempaa stressiä asiasta. Jokainen tulee ryhmään sen tasoisena, kuin on ja saa oppia ja pitää hauskaa juuri sellaisena kuin on. Mitään ei tarvitse osata valmiiksi. Jos asut lähistöllä ja Sinua kiinnostaa, kurkkaa Lohjan seudun mielenterveysseuran sivuilta, milloin ryhmä kokoontuu seuraavan kerran.

Perheeseeni kuuluvat minä, ihana poikani Tuukka (vuosimallia 2014) ja rescuekissa Babar ja maatiaiskissa Minni. Alla näet kuvia minusta ja eläimistä.